top of page

tors 09 juni

|

Nyloftet, Skansen

Välgörenhetsserien LIVE: Skansen Nyloftet - Bengt Renander: Stoppa tankarnas terrorism

Välgörenhetsserien 2022. Alla intäkter skänks oavkortat till välgörenhet. DAGENS GÄST: BENGT RENANDER. Om att bli mer medveten och närvarande, stoppa tankarnas terrorism och leva mer i nuet. Öka förmågan att rikta uppmärksamheten mot det som sker i verkligheten och bli kreativ och handlingskraftig.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Välgörenhetsserien LIVE: Skansen Nyloftet - Bengt Renander: Stoppa tankarnas terrorism
Välgörenhetsserien LIVE: Skansen Nyloftet - Bengt Renander: Stoppa tankarnas terrorism

Tid och plats

09 juni 2022 19:00 – 20:30 CEST

Nyloftet, Skansen, Bredablick, Rosendalsvägen, 115 21 Stockholm, Sverige

Gäster

Om evenemanget

Vänskapslabbets Välgörenhetsserie Våren 2022

Välgörenhetsseriens Säsongsfinal

Denna föreläsning sker LIVE i STOCKHOLM på Skansen Nyloftet. Vi är sponsrade av Skansens Restauranger.

Läs mer och se bilder på Nyloftet här.

KVÄLLENS GÄST 9 JUNI: BENGT RENANDER

Bengt Renander arbetar sedan 1999 som coach för individer och par,  som föreläsare, författare och sedan 2017 som producent av Närvaropodden. Han är författare till böckerna "Konsten att lyssna. Enkelt och djupt", "Stoppa tankarnas terrorism" mfl. 

Bengt Renander är utbildad i individ- och grupputveckling vid  Psykosyntes-akademin, film vid New York University, reklam vid  RMI-Berghs, journalistik vid Poppius journalistskola, certifierad  handledare i sorgbearbetning samt diplomerad yinyogalärare. 

Läs mer om Bengt på hans hemsida www.renander.nu.

Kvällens tema: Stoppa tankarnas terrorism

Oroar du dig för framtiden? Kan du fastna i tankar på det förflutna? Dras din uppmärksamhet bort från det som sker nu? Den  här föreläsningen ger en tydlig och användbar introduktion till dig som  vill bli mer medveten och närvarande. Med många belysande berättelser,  exempel och citat visas hur du kan stoppa tankarnas terrorism och i  stället leva mer i nuet.

Närvaro  beskrivs som förmågan att rikta sin uppmärksamhet mot det som händer i  verkligheten. Då blir du bättre på att lyssna och förstå och kan på  ett genuinare sätt möta andra. Du blir kreativ och handlingskraftig och  får uppleva mer kärlek, frid och harmoni.

Vi  börjar med att fördjupa förståelsen av vad medvetenhet och närvaro  kan innebära. Sedan får du hjälpsamma insikter för att kunna släppa  tankar på det förflutna och oro för framtiden. Du får veta hur acceptans  öppnar en dörr till nuet och stödjer dig i att göra det du själv vill.

Varmt välkomna!

Biljetter

  • Vid denna föreläsning kan du välja biljetter i 4 olika prisklasser beroende på dina  ekonomiska förutsättningar. 
  • Observera att biljettpasset till alla vårens online-event INTE gäller till denna live-föreläsning. 
  • Till denna live-föreläsning får du en inträdesbiljett skickad via mail att ta med till föreläsningen.

*Notera att denna föreläsning sker LIVE på NYLOFTET, SKANSEN i STOCKHOLM och antalet platser är begränsade. Nyloftet rymmer 120 gäster.

OM Välgörenhetsserien

Under våren 2022 anordnar Vänskapslabbet en Välgörenhetsserie med onlineevent och event där vi bjuder in gäster från Sverige, USA, England,  Irland och Tyskland som kommer och leder föreläsningar, workshops och  meditationer tillsammans med oss för att samla in pengar som skänks oavkortat till välgörenhet. Eventen berör viktiga ämnen som fred, medmänsklighet, kontakt, gemenskap, samhörighet, relationer, vänskap, glädje, kärlek och tacksamhet på olika sätt.

Alla pengar som vi får in från denna föreläsning skickar vi till den ideella föreningen Ge Effektivt, som inspireras av idéerna från rörelsen effektiv altruism, och drivs med hjälp av Effektiv Altruism Sverige. De har tagit fram ett sätt att bidra och donera effektivt, så att pengarna verkligen når fram till de som behöver dem utan onödigt svinn. Läs mer här: https://geeffektivt.se/

Vänskapslabbets Välgörenhetsserie gästas av föreläsare, meditationslärare och musiker världen över som delar med sig av sin värme, kärlek och inspiration.

Vi är övertygade om att dessa möten kommer att bli otroligt berikande och glädjefyllda stunder som lyser av samhörighet och smakar generositet och medmänsklighet.

Varmt och innerligt välkomna till en stund i kärlek och gemenskap.

Innerligt TACK till alla våra kärleksfulla, godhjärtade gästlärare för er medverkan!

Önskar Therese, Daniel och Anders på Vänskapslabbet

Dela detta evenemang

bottom of page