top of page

tis 19 apr.

|

Online via zoom

Välgörenhetsserien - Dr. Anna María Pálsdóttir - Här och Nu: Vaken Vila i Trädgården

Välgörenhetsserien 2022. Alla insamlade pengar skänks oavkortat till välgörenhet. KVÄLLENS GÄST: ANNA MARÍA PÁLSDÓTTIR Forskare vid SLU Alnarps Rehabiliteringsträdgård föreläser om naturens betydelse för människans hälsa och på vilka sätt naturen kan stödja vaken vila och stressåterhämtning.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Välgörenhetsserien - Dr. Anna María Pálsdóttir - Här och Nu: Vaken Vila i Trädgården
Välgörenhetsserien - Dr. Anna María Pálsdóttir - Här och Nu: Vaken Vila i Trädgården

Tid och plats

19 apr. 2022 18:30 – 20:00 CEST

Online via zoom

Gäster

Om evenemanget

Vänskapslabbets Välgörenhetsserie Våren 2022

GÄSTLÄRARE 19 APRIL: ANNA MARÍA PÁLSDÓTTIR - online via zoom

I Anna Marías arbete som forskare inom miljöpsykologi vid SLU arbetar hon med konceptutveckling och vetenskapliga utvärderingar av naturbaserade och naturunderstödda interventioner, som bedrivs i olika utemiljöer för olika målgrupper, samt innehåll och utformning av hälsofrämjande utomhusmiljöer.

Anna María har sedan 2007 varit en del av det forskarteam  vid SLU Alnarp (Sveriges Lantbruksuniversitet) som har undersökt hur medicinsk naturunderstödd rehabilitering kan stödja individernas återhämtningsprocess. Under hennes tid som doktorand så berörde det målgruppen individer med stress-relaterad mental ohälsa (utmattning). Som post-doc så berörde det individer med post-stroke fatigue/trötthet. Sedan 2015 har Anna María varit ansvarig forskare för studie kring arbetslivsinriktad rehabilitering av nyanlända inom Etableringsuppdraget. 

Läs mer om Alnarps Rehabiliteringsträdgård här

Kvällens tema: Här och Nu: Vaken Vila i Trädgården

Varför mår människor bra av kontakt med naturen? Hur kan naturen och naturupplevelser hjälpa oss att läka? 

Den 19 april delar Anna María med sig erfarenheter och lärdomar från arbetet med Alnarps Rehabiliteringsträdgård. Denna föreläsning kommer att fokusera på naturens betydelse för människors hälsa och på vilket sätt naturen kan stödja vaken vila och stressåterhämtning, genom Bara vara och sensoriska upplevelser (Doing and Being).

År 2002 etablerade Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) en ny forskningsarena, Alnarp rehabiliteringsträdgård, för att utforska samspelet mellan människan och utemiljön och möjliga hälsoeffekter. Forskningen vid Alnarps rehabiliteringsträdgård kombinerar teorier från miljöpsykologi, hortikultur landskapsarkitektur och naturpedagogik med tvärvetenskaplig och transdisciplinär rehabilitering baserad på medicin, fysioterapi, arbetsterapi och psykoterapi. 

Alnarps Rehabiliteringsträdgård är Nordens första forskningsarena för att undersöka hälsoeffekterna av naturbaserad rehabilitering samt interaktionen mellan människa och utomhusmiljö. Naturbaserad rehabilitering (NBR) utförs av medicinskt rehabiliteringsteam där insatsen både stöds och grundas i den naturliga miljön.

Välkommen att lära dig mer om hur vi påverkas av naturen i denna inspirerande föreläsning, fullspäckad av spännande fakta!

Biljetter

 • Du kan välja biljetter i flera olika prisklasser beroende på dina  ekonomiska förutsättningar.
 • Om du vill köpa ett biljettpass till ALLA vårens online-event kostar det 1800 kr.
 • Länkarna till alla event skickas via mail.

OM Välgörenhetsserien

Under våren 2022 anordnar Vänskapslabbet en Välgörenhetsserie med onlineevent och event där vi bjuder in gäster från Sverige, Nederländerna, Skottland, England, Irland och Tyskland som kommer och leder föreläsningar,  workshops och meditationer tillsammans med oss för att samla in  pengar  som skänks oavkortat till välgörenhet.  Eventen  berör viktiga ämnen som fred, medmänsklighet, kontakt, gemenskap, samhörighet, relationer, vänskap, glädje, kärlek och tacksamhet på   olika  sätt.

Alla pengar som vi får in från denna föreläsning skickar vi till den  ideella föreningen Ge Effektivt, som inspireras av idéerna från rörelsen  effektiv altruism, och drivs med hjälp av Effektiv Altruism Sverige.  De har tagit fram ett sätt att bidra och donera effektivt, så att  pengarna verkligen når fram till de som behöver dem utan onödigt svinn. Läs mer här: https://geeffektivt.se/

Vänskapslabbets Välgörenhetsserie gästas av föreläsare, meditationslärare och musiker världen över som delar med sig av sin värme, kärlek och inspiration. Mötena live-sänds online via zoom.

Vi är övertygade om att dessa möten kommer att bli otroligt   berikande och glädjefyllda stunder som lyser av samhörighet och smakar  generositet och medmänsklighet.

Varmt och innerligt välkomna till en stund i kärlek och gemenskap.

Innerligt TACK till alla våra kärleksfulla, godhjärtade gästlärare för er medverkan!

Önskar Therese, Daniel och Anders på Vänskapslabbet

Biljetter

 • Känner mig väääldigt generös

  600,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Min gåva till de som behöver

  300,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Jag vill bidra med det jag har

  200,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Jag ger det jag kan!

  100,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Biljett till ALLA online-event

  Med detta biljettpass får du delta i alla Välgörenhetsseriens online-event.

  900,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Biljett till ALLA online-event

  1 500,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Biljett till ALLA online-event

  3 000,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page