top of page

lör 11 mars

|

Mayu yoga & hälsa

Relationell Mindfulness® helgkurs – Linköping

För dig som vill leva mer i kontakt med dig själv och andra - en boostande helgkurs med fokus på relaterande.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Relationell Mindfulness® helgkurs – Linköping
Relationell Mindfulness® helgkurs – Linköping

Tid och plats

11 mars 2023 10:00 CET – 12 mars 2023 17:00 CET

Mayu yoga & hälsa, Torggatan 4A, 582 19 Linköping, Sverige

Gäster

Om evenemanget

"Helt fantastiskt!  Supertacksam för den här kursen! Tycker alla borde gå den. Så viktigt!"       - Anna Kebo

Vill du känna dig boostad, påfylld, modig och närvarande?

Den här helgen kommer du få dyka in i en värld av medvetenhet som kanske är en av de viktigaste: medvetenhet i relationer. De flesta av våra trauman är relationella och kan bara läkas genom relationer. I den här träningen får du öva på att ta emot närvaro och ge närvaro.

Effekten är ofta en stark känsla av medreglering av våra nervsystem och öppnandet av blockeringar i kroppen och psyket. Du kommer sannolikt gå hem med en känsla av förhöjd glädje, spontaneitet, frihet och kärlek.

Vad är Relationell Mindfulness®? 

I den här formen av meditation också  kallad "Circling" tränar vi på att bli mer och mer medvetna om vad som  händer i oss själva, i andra och mellan oss för att skapa djupare och  mer autentisk kontakt - en förmåga du har nytta av i hela livet. Till  skillnad mot klassisk mindfulnessträning som ofta sker i ensamhet eller  med slutna ögon gör vi Relationell mindfulness tillsammans med andra  människor med våra ögon öppna. Rent praktiskt sker träningen två och  två, eller i smågrupper eller helgrupp. Vi tränar på att sätta ord på  det vi upplever i stunden när vi är i kontakt med en eller flera  personer.

I träningen utforskar vi också olika  lager av verkligheten vi upplever i stunden. Det kan exempelvis vara att  lägga märke till vad som känns levande i mig just nu, vad som händer i  min kropp just nu, vad jag är nyfiken på, vad jag är rädd för, vad som  pågår i mina tankar, vad som händer i mina känslor, föreställningar jag  har om den andra eller mig själv.

Träningen kräver ett visst mod, men vår  erfarenhet säger också att du får också skörda många insikter, mycket  skratt, en stark känsla av kontakt och djupare närvaro med andra än du  tidigare varit i med om. Träningen upplevs ofta som mycket stärkande och  många upplever att praktiken ger mycket snabbare "effekt" än vid  traditionell mindfulnessträning. Känslan du går ifrån helgen kommer med  stor sannolikhet vara en av expansion av medvetenhet, kontakt, trygghet,  glädje och resurspåfyllning.

Vi baserar Relationell mindfulness på våra kunskaper inom:

* Functional Analytic Psychoterapy

* Polyvagal theory

* Vipassana Insiktsmeditation

* Somatic Experiencing

* Circling

Lärare 

Daniel  Ek är legitimerad psykolog, mindfulnesslärare, författare och  yogalärare med en bakgrund i vipassanatraditionen. Daniel jobbar främst  med ACT, Acceptance and Commitment Therapy samt Functional Analytic  Psychoterapy som är inriktad på medvetenhet i relationer. Daniel är  medförfattare till boken Länge leve vänner -  forskning och färdigheter för att stärka dina vänskapsrelationer (Natur & Kultur, 2021) samt till två självhjälpsböcker för att hantera stress (Tid att leva och The Mindfulness and acceptance workbook for stress reduction)

 

Kursen ges i samarbete med Mayu Yoga & Hälsa i Linköping, https://www.mayuyoga.se

Smakprov 

Vill du få en djupare förståelse eller ett smakprov på Relationell mindfulness  kan du lyssna på detta poddavsnitt i Närvaropodden.

 

Datum och anmälan 

11-12 mars 2023

10.00-17.00 båda dagarna

Kostnad: 2900 kr

Fika, frukt och te ingår

Anmälningsavgift 850 kr återbetalas ej vid avbokning. 14 dagars ångerrätt. 

Biljetter

  • ordinarie biljett

    Anmälningsavgift 850kr återbetalas ej vid avbokning. Avbokning 14 dagars ångerrätt.

    2 900,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page