top of page

lör 16 maj

|

Onlineklassrum

Onlinekurs 5 träffar i kontaktskapande kommunikation (autentiskt relaterande) steg 1. 16 maj - 7 juni

Lär dig konsten att vara närvarande och skapa starkare relationer.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Onlinekurs 5 träffar i kontaktskapande kommunikation (autentiskt relaterande) steg 1. 16 maj - 7 juni
Onlinekurs 5 träffar i kontaktskapande kommunikation (autentiskt relaterande) steg 1. 16 maj - 7 juni

Tid och plats

16 maj 2020 13:00 – 07 juni 2020 16:00

Onlineklassrum

Gäster

Om evenemanget

Onlinekurs 5 träffar i kontaktskapande kommunikation (autentiskt relaterande) steg 1 

Kl. 13-15.30: 16-17 maj, 23 maj, 30 maj, 7 juni

Välkommen till en onlinekurs för dig som vill bredda och fördjupa dina sociala färdigheter, som vill vara modig och testa nya saker i relation till andra – för att kunna skapa roligare, djupare och mer autentiska relationer!

Kursen kan också passa för dig som är yrkesverksam och önskar fördjupa dina egna sociala förmågor och ge förutsättningar till att skapa positiva och djupare relationer till dina kollegor och kunder/klienter.

Vi använder oss av en kompetent plattform som är utformad för onlineutbildningar. Här kommer vi att kunna se varandra, vi kan på ett smidigt sätt dela in i smågrupper för övningar samt smidigt dela videos, power points och annat material.

Kursen börjar med en kortare genomgång av teorin bakom starka relationer och vilka faktorer som bör vara på plats för att kunna skapa djup kontakt. Flera decennier av forskning visar att positiva relationer är minst lika viktigt som hur hälsosamt vi lever; om vi röker, vad vi äter och om vi tränar eller ej. 

Något av det viktigaste för att fördjupa relationen är när en person gör något sårbart och uppfattar att den som lyssnar är lyhörd och svarar an på ett varmt sätt. Personen som varit sårbar känner större tillit till och vågar vara ännu mer sårbar och öppen inför den andra. Under guidade övningar och lekar får du testa att vara modig och öppna upp lite mer och att lyssna och svara an på ett välvilligt sätt när någon annan gör något sårbart. Steg för steg bygger du upp din förmåga att vara medveten om vad som pågår i dig och den andra, att vara närvarande och att svara an på ett naturligt och autentiskt sätt. 

Övningarna är både roliga, intima och lärorika. Deltagare som gått vår kurs känner sig oftast stärkta efteråt, att de har nya insikter om sig själva och andra och att de fått verktyg att själva skapa djupare relationer istället för att vänta på att det ska hända av en slump. Kunskapen och erfarenheterna du får med dig kan du ta med dig in i alla dina relationer, vare sig det är med kollegor, med en partner, med familjemedlemmar eller vänner.

Deltagare som gått vår kurs delar ofta att de känner sig stärkta efteråt, att de har nya insikter om sig själva och andra samt att de fått verktyg att själva på ett mer aktivt sätt än tidigare har kunnat skapa djupare relationer. Kunskapen och erfarenheterna du får med dig kan du ta med dig in i alla dina relationer, vare sig det är med kollegor, med en partner, med familjemedlemmar eller vänner.

Bland annat dessa färdigheter tränar vi på kursen:

- Komma i kontakt med det som sker här och nu (medveten närvaro)

- Se sina tankar som hypoteser om verkligheten snarare än sanningar

- Komma i kontakt med våra känslor och träna på att sätta ord på dem

- Ta ansvar för sina egna tankar och känslor

- Svara an med välvilja

- Vara nyfiken och öppen inför den andra

- Komma i kontakt med och uttrycka behov.

- Ge feedback & konflikthantering

- Lägga märke till och fråga efter hur våra beteenden påverkar andra

- Öppenhet & sårbarhet för att skapa tillit

Övningarna sker  2 och 2, i mindre grupper och i helgrupp.

Efter genomgången kurs är vår målsättning att du ska:​

- Känna dig mer i kontakt med det du upplever i stunden

- Fått syn på dina styrkor gällande relationsskapande

- Fått syn på hinder och rädslor

- Fått konkreta verktyg och övningar som du kan börja använda med vänner eller partner

- Fått en teoretisk och praktisk överblick över nycklarna bakom djupa relationer

- Kommit i kontakt med dina värden gällande vänskapsrelationer

Psykologiska utgångspunkter vi kursledare har kunskap inom:

- Inlärningspsykologi

- ACT

- Mindfulness

- Polyvagal theory

- Anknytningsteori

- Somatic Experiencing/trauma

KURSLEDARE

Daniel Ek är legitimerad psykolog, organisationskonsult, författare och yogalärare med en bakgrund i vipassanatraditionen. Daniel jobbar främst med ACT, Acceptance and Commitment Therapy samt Functional Analytic Psychoterapy som är inriktad på medvetenhet i relationer. Daniel är medförfattare till en bok om hur man kan fördjupa vänskap som kommer ut 2021 via Natur & Kultur.

Anders Eriksson arbetar som HR-konsult och meditationslärare och har sina huvudämnen inom kognitiv neurovetenskap, hälsopsykologi och coaching/motiverande samtal (MI) ifrån Göteborgs universitet och Skövde högskola. Han har varit särskilt intresserad av att integrera meditation / medvetenhetsträning i autentiskt relaterande i sina relationer som verktyg i att fördjupa närvaro och kontakt även till sig själv.

Sagt om oss och utbildningen:

“Allt var så spännande och utvecklande. Vi gav och tog emot. Jag upplevde att alla var mycket närvarande och engagerade- både kursledarna och deltagarna.”

"Genomgående bra kurs från stort till smått. Fantastiskt fina kursledare. Jag var nervös inför kursen, men denna nervositet utbyttes snabbt till positiva förväntningar, glädje och en känsla av trygghet i sårbarheten." 

"Jag blev påmind om att förmågan att vara autentisk och i kontakt både med mig själv och andra är något som går att öva upp och inte en personlig egenskap som man har eller inte har (-:"

"Användbara verktyg som fördjupar och förbättrar relationer med sig själv och andra. Kursledarnas ansvarsfulla deltagande och förhållningssätt var inspirerande." 

“Ni har en fin balans mellan värdighet och ödmjukhet och en förmåga att skapa trygghet genom ert ledarskap.”

Datum & tid

3 tim/kursträff; kl. 13-15.30

Kursträff 1: lör-sön, 16-17 maj

Kursträff 2: lör 23 maj

Kursträff 3: lör 30 maj

Kursträff 4: sön 7 juni

Din investering

1800:- för hela kursen, moms 25% tillkommer för företagare

Daniel i podcast om vad forskningen säger om VÄNSKAP och hur vi kan träna upp denna förmåga. Finns på:

PlayerFm

https://player.fm/series/2527455/244113912

Spotify:

https://open.spotify.com/episode/2qrQFmPsgXSGwYp8h3MyNP

Acast:

https://aca.st/01f320

Biljetter

  • Onlinekurs

    Anmälningsavgift 500kr återbetalas ej vid avbokning. Vid avbokning gäller distansköplagen som innebär att du kan avboka din biljett 14 dagar efter köp. Därefter full kostnad. Du kan sälja din biljett till annan deltagare.

    1 800,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page