top of page

tors 09 nov.

|

Skinnskatteberg

Mindfulness & Circling Retreat - Meditation, Relation & Vila

Bli mer närvarande i ditt eget liv, med dig själv och med andra. Ett djupgående relationellt retreat med fokus på närvaro och återhämtning.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Mindfulness & Circling Retreat - Meditation, Relation & Vila
Mindfulness & Circling Retreat - Meditation, Relation & Vila

Tid och plats

09 nov. 2023 17:00 – 12 nov. 2023 15:00

Skinnskatteberg, BORNTORPET 1, 739 92 Skinnskatteberg, Sverige

Om evenemanget

Unna dig en paus från vardagens stress, krav och ansvar och kom tillbaka påfylld med verktyg du kan använda i din vardag, i relation till dig själv och till andra. För första gången arrangeras ett kombinerat mindfulness- och circlingretreat i Sverige. Här får du uppleva närvaro och djupare kontakt med såväl dig själv som med andra människor. Vi kommer också skapa ett tryggt utrymme för djupavslappning och vila i grupp. Retreatet passar såväl nybörjare, erfarna meditatörer och dig som arbetar med andra människors inre utveckling. För att stödja integration av närvaron i ditt vardagliga liv ingår även en uppföljande digital workshop en månad efter retreatens slut. Det kommer även finnas möjlighet att ingå i en stödjande gemenskap efter retreatet.

 PRAKTISK INFORMATION 

Biljetter: https://www.wennhall.com/mindfulness-circlingretreat  

Var: Shambala Gatherings i Skinnskatteberg 

När: 9-12 november 2023 

Pris: 6 295 kr del i trebäddsrum, 6 495 kr del i dubbelrum, 7 595 kr enkelrum (endast tillgängligt vid plats, maila oss om denna önskan). Vegetarisk och vegansk helpension ingår i priset. Ta med egna lakan eller lägg till det för 200 kr.

Frågor: vanskapslabbet@gmail.com

 MINDFULNESS 

Mindfulness handlar om vår inneboende förmåga att ha vår uppmärksamhet i det innevarande ögonblicket och att kunna skilja på vad som sker i våra tankar och vad som sker i vår direkta upplevelse. I meditationer ledda av Axel Wennhall som är grundare av den svenska meditationsappen Mindfully, övar vi på att förhålla oss till våra tankar, känslor och vår kropp på ett nyfiket och tillåtande sätt. Vi utforskar också en form av öppen medvetenhet kallad “Open Awareness” där vi istället för att fokusera på ett särskilt meditationsobjekt, som till exempel andetaget, guidas i att observera och uppleva det föränderliga nuet samtidigt som vi är medvetna om kontexten, det stilla och öppna utrymme där allt sker. Tidigare deltagare vittnar om ett ökat lugn, trygghet och ett öppnare hjärta, som ”att komma hem till sig själv”.

 RELATIONELL MINDFULNESS® (CIRCLING) 

Relationell Mindfulness, också kallat circling, är en social mindfulnesspraktik där vi tränar på att bli mer medvetna om vad som händer i oss själva, i andra och mellan oss för att skapa djupare och mer autentisk  kontakt. Rent praktiskt gör vi övningar två och två, i smågrupper eller i helgrupp med våra ögon öppna. Tillsammans skapar vi ett tryggt och välkomnande utrymme där vi övar på att låta vår intuitiva förmåga guida oss och att sätta ord på det vi upplever i stunden. I detta icke-dömande utrymme kan en rad hälsofrämjande fysiologiska processer aktiveras, såsom det parasympatiska nervsystemet och vagusnerven, vilka kan stötta djup läkning av både stress och relationella sår. Deltagare upplever ofta en känsla av en trygg närvarande kontakt, förundran och gemenskap. Vi övar steg för steg och du behöver ingen tidigare erfarenhet. Läs gärna mer om denna praktik här.

 LÄRARE 

Daniel Ek är författare, leg. psykolog och medgrundare till Vänskapslabbet som tillhandahåller kurser i bland annat Relationell mindfulness. Han är utbildare i Acceptance and Commitment Therapy med fokus på stresshantering och har lång erfarenhet av meditation inom Vipassana Insiktsmeditation. Hans fokus har de senaste åren varit på relationers betydelse för hälsa och traumafokuserad psykologi. Daniel är förutom psykolog också hathayogalärare, qigong-lärare, thai yoga massör och utbildad inom Mindfulnessmeditation, Somatic Experiencing, Circling, Authentic Relating, Bioenergetics och Schematerapi.

Du hittar mer information om Daniel på www.vänskapslabbet.se och www.danielekpsykolog.com,

Axel Wennhall är meditationslärare, författare och medgrundare och rösten bakom den svenska meditationsappen Mindfully. Han har skrivit boken Meditation - ett inre äventyr och driver podcasten Meditera mera. Axel har lett retreater sedan 2018 via Breathe In som arrangerar kombinerade meditation, natur och äventyrsretreater. Även om hans meditativa skolning främst kommer från traditioner som vipassana och non-duality är det frågeställningen: “Hur kan man leva ett mer närvarande och kärleksfullt liv i vårt moderna samhälle” som driver hans nyfikenhet och undervisning.

Du hittar mer information om Axels arbete på www.mindfully.nu.

 PLATSEN 

Shambala är ett retreatcenter och yoga-community med familjekänsla och de bjuder in lärare från hela världen som erbjuder retreat i yoga, meditation, dans och flera olika spirituella discipliner. Shambala ligger inbäddat av Bergslagens djupa skogar, alldeles intill en skogstjärn som erbjuder bad för den som vinterbadar. Det finns flera olika vandringsleder inpå knuten och ett rikt djurliv. Älg, varg, bäver är bara några av de djur som är ”grannar”. Förutom den lilla tjärn så finns det flera skogsjöar bara en vandring, cykeltur eller kort biltur bort. Köket är hjärtat på Shambala och här lagas utsökt vegetarisk och vegansk mat. Shambala ligger dryga två timmar från Stockholm vid Skinnskatteberg.

Biljetter

  • Trebäddsrum

    14 dagar ångerrätt, anmälningsavgift 900kr återbetalas ej

    6 295,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page