top of page

tors 04 juli

|

Skinnskatteberg

Meditationsretreat med Relationell Mindfulness® och rörelse - Shambala gatherings

Närvaromagi; möt dig själv och andra med hjälp av enkla metoder som kan öppna nya dörrar in till ditt inre. Kom hem förundrad och påfylld. Ekologisk mat odlad med kärlek.

Meditationsretreat med Relationell Mindfulness® och rörelse - Shambala gatherings
Meditationsretreat med Relationell Mindfulness® och rörelse - Shambala gatherings

Tid och plats

04 juli 2024 15:30 – 07 juli 2024 15:00

Skinnskatteberg, BORNTORPET 1, 739 92 Skinnskatteberg, Sverige

Om evenemanget

Kom och njut med oss!

Den varma och hemtrevliga miljön inomhus, den vackra naturen och vattnet precis utanför husknuten, den goda ekologiska maten lagad med kärlek och att kunna slappna av och bli ledd av två erfarna facilitatorer.

MEDITATION & RÖRELSE 

Under helgen får du tillfälle att låta ditt sinne stillas med hjälp av meditation, vila och rörelse. Vi guidar dig till att känna mer av ditt hjärta och kropp och att låta energin från tankarna grunda sig och få komma till ro. Med hjälp av dans, enkla kroppsövningar från Feldenkrais och utforskande övningar från Authentic Movement får du hjälp att komma till djupare närvaro och använda andra delar av hjärnan än du brukar.

RELATIONELL MINDFULNESS® 

Med hjälp av några enkla principer guidar vi dig att uppleva en trygg närvaro och kontakt som kan få dig att uppleva förundran över att vara levande, ökad glädje, livsenergi och en ökad känsla av frihet. I den här formen av meditation, också kallad “Circling”, tränar vi på att bli mer och mer medvetna om vad som händer i oss själva, i andra och mellan oss. Till skillnad mot klassisk mindfulnessträning som ofta sker i ensamhet eller med slutna ögon gör vi Relationell Mindfulness® tillsammans med andra människor med våra ögon öppna. Rent praktiskt sker träningen två och två, i smågrupper eller i helgrupp. Vi tränar på att sätta ord på det vi upplever i stunden när vi är i kontakt med en eller flera personer.

Träningen kräver ingen förkunskap och man kan komma ensam eller med en vän, partner, eller familjemedlem. Beröring är inte en del av träningen.

Vår erfarenhet är att de som kommer på våra retreat får skörda många insikter, mycket skratt, en stark känsla av kontakt och djupare närvaro med andra än man tidigare varit med om. Vill du veta mer om den här träningen så kan du lyssna på detta poddavsnitt: https://renander.nu/038-circling/

Du kan även läsa mer på vår hemsida: https://www.vanskapslabbet.se/circling

 FÖR DIG SOM VILL 

– få tillgång till mer livsenergi 

– lära dig en metod att meditera tillsammans i kontakt 

– öka din förmåga att vara närvarande i relation med andra 

– uppleva en stark känsla av trygghet i nervsystemet i kontakt med andra 

– känna mer förundran över att vara människa

  PRIS 

• Del I trebäddsrum 6295 kr

• Del I dubbelrum 6495 kr

• Glamping Tent 7100 kr

• Your own Tent 5300 kr

För att boka eller för mer information, maila till:  vanskapslabbet@gmail.com

OM VÄNSKAPSLABBET 

Vänskapslabbet verkar för att stärka välmående och relationer hos människor genom föreläsningar, utbildningar och retreats inom områden som Relationell Mindfulness®, autentiskt relaterande, anknytning och nervsystemsreglering, traumamedvetenhet & traumaläkning. www.vänskapslabbet.se

Sagt om våra kurser:

“Potent, ut ur tankevärlden och rakt in i upplevelsevärlden, kroppen och sinnena”

“Att delta i denna kurshelg är ett av de viktigaste stegen jag tagit i livet. Känner en stor lättnad av att ha hittat ett tryggt forum att äntligen börja läka i. Efter kursen har jag känt mig mer levande, närvarande, klarsynt och hoppfull.”

“Mycket wow känsla från de övningar vi gjorde. Gjorde att jag kom närmare mig själv och en känsla av djup kontakt/närhet med övriga kursdeltagare.”

“Superbra! verkligen toppen! Jag har fördjupat min insikt i att tillåta mig att vara precis vad jag är i detta ögonblick och att det är givande för mig och andra att jag är autentisk. Jag har också funnit stort värde i att bara utforska nuet och lita på att det som kommer kommer istället för att försöka kontrollera vad jag ska svara i förhand.”

“En känsloresa och ett andrum där jag tryggt och kravlöst kunde utforska mitt inre ihop med andra. Jag har mindre värk i kroppen, upplever en ny mjukhet på insidan och känner mig mer förlåtande mot mig själv.”

Dela detta evenemang

bottom of page