top of page

lör 06 apr.

|

Mahalaya, kviberg

Autentiskt relaterande nivå 1, Göteborg 6-7 april

Lär dig konsten att skapa starkare relationer.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Autentiskt relaterande nivå 1, Göteborg 6-7 april
Autentiskt relaterande nivå 1, Göteborg 6-7 april

Tid och plats

06 apr. 2024 09:30 – 07 apr. 2024 18:00

Mahalaya, kviberg, Marketenterivägen 1, 415 28 Göteborg, Sverige

Gäster

Om evenemanget

"Det här är den bästa kurs jag gått och upplevt"

- Henrik Ottosson, Försvarsmakten

2-dagars kurs i kontaktskapande kommunikation (autentiskt relaterande)

Välkommen till en helgkurs för dig som vill bredda och fördjupa dina sociala färdigheter, som vill vara modig och testa nya saker i relation till andra – för att kunna skapa roligare, djupare och mer autentiska relationer!

Kursen kan också passa för dig som är yrkesverksam och önskar fördjupa dina egna sociala förmågor och ge förutsättningar till att skapa positiva och djupare relationer till dina kollegor och kunder/klienter.

Kursen börjar med en kortare genomgång av teorin bakom starka relationer och vilka faktorer som bör vara på plats för att kunna skapa kontakt. Trettio år av forskning visar att av alla saker som händer i relationer finns det ett ögonblick som sticker ut som det viktigaste; när en person gör något sårbart och uppfattar att den som lyssnar är lyhörd och svarar an på ett varmt sätt, så fördjupas relationen. Personen som varit sårbar känner större tillit och vågar vara ännu mer sårbar och öppen inför den andra. Under guidade övningar och lekar får du testa att vara modig och öppna upp lite mer och att lyssna och svara an på ett välvilligt sätt när någon annan gör något sårbart. Steg för steg bygger du upp din förmåga att vara medveten om vad som pågår i dig och den andra, att vara närvarande och att svara an på ett naturligt och autentiskt sätt.

Övningarna är både roliga, intima och lärorika. Deltagare som gått vår kurs delar ofta att de känner sig stärkta efteråt, att de har nya insikter om sig själva och andra samt att de fått verktyg att själva på ett mer aktivt sätt än tidigare har kunnat skapa djupare relationer. Kunskapen och erfarenheterna du får med dig kan du ta med dig in i alla dina relationer, vare sig det är med kollegor, med en partner, med familjemedlemmar eller vänner.

Bland annat dessa färdigheter tränar vi på kursen:

- Komma i kontakt med det som sker här och nu (medveten närvaro)

- Se sina tankar som hypoteser om verkligheten snarare än sanningar

- Komma i kontakt med våra känslor och träna på att sätta ord på dem

- Ta ansvar för sina egna tankar och känslor

- Svara an med välvilja

- Vara nyfiken och öppen inför den andra

- Komma i kontakt med och uttrycka behov.

- Ge feedback & konflikthantering

- Lägga märke till och fråga efter hur våra beteenden påverkar andra

- Öppenhet & sårbarhet för att skapa tillit

Övningarna sker  2 och 2, i mindre grupper och i helgrupp.

Efter genomgången kurs är vår målsättning att du ska:

- Känna dig mer i kontakt med det du upplever i stunden

- Fått syn på dina styrkor gällande relationsskapande

- Fått syn på hinder och rädslor

- Fått konkreta verktyg och övningar som du kan börja använda med vänner eller partner

- Fått en teoretisk och praktisk överblick över nycklarna bakom djupa relationer

- Kommit i kontakt med dina värden gällande vänskapsrelationer

Psykologiska utgångspunkter vi kursledare har kunskap inom

Inlärningspsykologi

ACT

Mindfulness

Polyvagal theory

Anknytningsteori

Somatic Experiencing/trauma

För vem är kursen?

​Kursen är för dig som vill bredda och djupa dina sociala färdigheter, som vill vara modig och testa nya saker i relation till andra för att kunna skapa ett roligare, djupare och mer autentiskt vänskapsliv. Kursen kan också passa för dig som är yrkesverksam och önskar fördjupa dina egna förmågor eller få djupare förståelse för att kunna stötta klienter. Kom med en partner, vän eller ensam.

KURSLEDARE

Daniel Ek är legitimerad psykolog, organisationskonsult, författare och yogalärare med en bakgrund i vipassanatraditionen. Daniel jobbar främst med ACT, Acceptance and Commitment Therapy samt Functional Analytic Psychoterapy som är inriktad på medvetenhet i relationer. Daniel är medförfattare till boken "Länge leve vänner  - forskning och färdigheter för att stärka dina vänskapsrelationer"  som kommer ut Augusti 2021 via Natur & Kultur.

Anders Eriksson arbetar som HR-konsult och meditationslärare och har sina huvudämnen inom kognitiv neurovetenskap, hälsopsykologi och coaching/motiverande samtal (MI) ifrån Göteborgs universitet och Skövde högskola. Han har varit särskilt intresserad av att integrera meditation / medvetenhetsträning i autentiskt relaterande i sina relationer som verktyg i att fördjupa närvaro och kontakt även till sig själv.

SAGT OM OSS OCH UTBILDNINGEN

Älskar Vänskapslabbet! Era kurser, dom har haft en väldigt konkret effekt på mitt liv när det kommer till en tydlighet i känslan av att vara jag, vilken effekt jag kan ha på andra och hur jag faktiskt kan ta mer plats i sociala sammanhang. Och att jag tycker om att ta den platsen, att vara jag. Jag tycker mycket bättre om mig själv tack vare er! Och det i sig gör mig till en bättre medmänniska i relation till andra ☺️

"En av de viktigaste och mest givande kurser jag gått. Jag lärt mig förbättra mina relationella färdigheter på så många olika sätt. Jag är inte längre lika rädd för att vara sårbar. Jag har blivit medveten om gamla beteendemönster som inte gynnar mig. Framförallt har jag blivit medveten om att relationer betyder mer för mig än jag trott och jag kommer hädanefter utforska mänskliga möten med större nyfikenhet istället för att hantera dem slentrianmässigt och på autopilot."

"Allt var så spännande och utvecklande. Vi gav och tog emot. Jag upplevde att alla var mycket närvarande och engagerade- både kursledarna och deltagarna.”

"Genomgående bra kurs från stort till smått. Fantastiskt fina kursledare. Jag var nervös inför kursen, men denna nervositet utbyttes snabbt till positiva förväntningar, glädje och en känsla av trygghet i sårbarheten."

"Jag blev påmind om att förmågan att vara autentisk och i kontakt både med mig själv och andra är något som går att öva upp och inte en personlig egenskap som man har eller inte har (-:"

"Användbara verktyg som fördjupar och förbättrar relationer med sig själv och andra. Kursledarnas ansvarsfulla deltagande och förhållningssätt var inspirerande."

"Ni har en fin balans mellan värdighet och ödmjukhet och en förmåga att skapa trygghet genom ert ledarskap.”

Praktiskt

Lördag & Söndag 09.30 - 18.00.  Fika ingår men inte lunch. Luch kan man antingen ta med och äta på plats eller gå till ett av flera matställen i närheten.

Din investering

3700:- för hela helgen, moms 25% tillkommer för företagare

Biljetter

 • Ordinarie biljett

  Anmälningsavgift på 900kr ingår och återbetalas ej. 14 dagars ångerrätt.

  3 700,00 kr
  Försäljning avslutad
 • Företagsbiljett

  Anmälningsavgift på 900kr ingår och återbetalas ej. 14 dagars ångerrätt.

  4 625,00 kr
  Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page